COTTAGE TUINEN

ontwerp & beplanting voor een romantische tuin

Workshop Tuinontwerpen

In juni 2021 is er weer een workshop! Zie onderstaande data en tijden. Komt dit niet uit? Een groepje van max. 4 personen kan altijd ook op een andere tijd/datum. Mail gerust! info@cottagetuinen.nl 

Zin om je tuin een boost te geven? In 4 lessen word je stap-voor-stap uitgelegd hoe je een tuin kunt ontwerpen. Wat je leert? We beginnen met het maken van een vlekkenplan; dan volgt een structuurplan met zichtlijnen, nieuwe paden en terrassen en als laatste wordt een echt ontwerp gemaakt met beplanting in groepen erin getekend. En uiteindelijk ligt daar dan een compleet ontwerp op tafel waarmee jij of een hovenier aan de gang kan. En weet je het even niet meer? Dan help ik je weer verder op weg zodat je verder kunt en uiteindelijk jouw wensen vervuld worden!

  • Starten op maandagavond 7, 14, 21 en 28 juni 2021
  • Tijdstip: maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur
  • Kosten: 180 euro, inclusief materiaalgebruik en koffie/thee/lekkers 
  • Minimaal 3, max 4 deelnemers 
  • Locatie: Kneuterstraat 7 in Wilp/ Bussloo ( bij Deventer) 

Wil je je opgeven?  Stuur een mailtje naar info@cottagetuinen.nl

 

 Cursisten over de workshop:

"Door de workshop heb ik de nodige kennis en het zelfvertrouwen verworven om vrij ingrijpende wijzigingen aan te brengen. Er zijn struiken, waar ik aan gehecht was, opgeofferd voor een duidelijke verbetering van de zichtlijn in de tuin. Alleen dit al, maakt de tuin veel mooier. Ik geniet er iedere keer van als ik naar buiten kijk.

Ik merk nu al dat het verwijderen van uitgebloeide bloemen, vooral als ze zaad vormen, de knopvorming sterk bevordert. Zo heb ik naast de theorie van het echte ontwerpen, vooral veel kennis opgedaan om zelfstandig creatief een fraai boeket aan bloeiende planten te kiezen en allerlei tips gehoord over het onderhoud en de verzorging van de tuin.

Met name het opmeten van de eigen tuin en in die tekening de lessen van Hanneke Jager toe te passen, bleek een goede methode om het theoretische deel te combineren met een praktische toepassing voor de eigen tuin, thuis.

Voor mij heeft deze cursus de weg gewezen om mijn bestaande verwilderde, saaie tuin met betrekkelijk eenvoudige ingrepen en weinig kosten zelf in een echte mooie tuin te kunnen veranderen.

Bedankt Hanneke. "

Jan van der Werf


"Heel graag wil ik je nog eens hartelijk bedanken voor zowel de leuke, inspirerende tuincursus als het fantastische ontwerp dat je gemaakt hebt voor mijn achtertuin.

De sfeer bij de cursus was gezellig en je wist me door middel van een duidelijke uitleg iedere keer goed op weg te helpen. Je bruist van de ideeën en doordat je goed kunt luisteren, begrijp je ook wat ik graag wilde en wist je steeds verrassende oplossingen te bedenken .

Door jou krijg ik nu de tuin die ik graag wilde! Met zichtlijnen die kloppen en vanuit alle hoeken een mooi zicht geeft. De veranda is een plaatje en is er gekomen doordat jij de technische problemen begreep, niet opgaf  en een duidelijke tekening maakte. En een door jouw aanbevolen aannemer het ook helemaal uitvoerde zoals ik het voor ogen had.

De rozenpilaar die gemaakt werd volgens jouw tekening en onder jouw leiding gemaakt is, wordt een blikvanger die de niet zo fraaie achtergrond gaat verdoezelen.

Kortom, ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen. Door jouw enthousiasme en begeleiding heb ik nu de tuin van mijn dromen." 

Elisabeth