COTTAGE TUINEN

ontwerp & beplanting voor een romantische tuin

Recensies

"Onze oude, verwaarloosde tuin was uitgeblust. Hanneke heeft er nieuw leven in geblazen door een ontwerp te maken met mooie zichtlijnen en doorkijkjes. Veel ruimte gecreëerd voor bloeiende planten waar onze bestaande bomen, karakteristiek voor de tuin, goed bij uitkomen. Speelse lijnen in de bestrating, gecombineerd met beukhaagjes, maken het af.

Het is een heerlijke tuin geworden, die aan al onze wensen voldoet. Naar gelang tijd en zin kan ik me uitleven in het tuinieren of lekker zitten op één van de gezellige plekjes, die de tuin biedt. Het was fijn om adviezen zo op maat te krijgen. Hanneke begreep onze wensen goed en zij gaf net dat extra’s, waar we naar zochten.  We zijn er heel blij mee en kunnen nu het hele jaar door genieten van de tuin!"

Marijke en Ruud


" Ik kan iedereen Hanneke aanraden. Zij heeft mijn tuin van een woestenij veranderd in een prachtig ontwerp, met aandacht voor al mijn wensen en details. Een paar jaar later heeft ze mijn huis verkoopklaar gemaakt door het met eenvoudige middelen compleet anders in te richten. Resultaat: het huis was binnen 5 dagen verkocht voor de vraagprijs!

Steekwoorden die bij mij opkomen als ik aan Hanneke denk zijn: veel inlevingsvermogen, erg creatief en vindingrijk, kijkt altijd naar mogelijkheden, is erg precies en heeft een enorm geduld. Daarnaast is ze letterlijk erg handig en daardoor een goede partner om namens haar client te onderhandelen met bijvoorbeeld een makelaar, een aannemer, een hovenier, etc."

Doenja 

 

"Heel graag wil ik je nog eens hartelijk bedanken voor zowel de leuke, inspirerende tuincursus als het fantastische ontwerp dat je gemaakt hebt voor mijn achtertuin.De sfeer bij de cursus was gezellig en je wist me door middel van een duidelijke uitleg iedere keer goed op weg te helpen. Je bruist van de ideeën en doordat je goed kunt luisteren, begrijp je ook wat ik graag wilde en wist je steeds verrassende oplossingen te bedenken.

Door jou krijg ik nu de tuin die ik graag wenste! Met zichtlijnen die kloppen en vanuit alle hoeken een mooi zicht geeft. De veranda is een plaatje en is er gekomen doordat jij de technische problemen begreep, niet opgaf  en een duidelijke tekening maakte. En een door jouw aanbevolen aannemer het ook helemaal uitvoerde zoals ik het voor ogen had. De rozenpilaar die gemaakt werd volgens jouw tekening en onder jouw leiding gemaakt is, wordt een blikvanger die de niet zo fraaie achtergrond gaat verdoezelen.  

Kortom, ik ben heel blij dat ik je heb leren kennen. Door jouw enthousiasme en begeleiding heb ik nu de tuin van mijn dromen." 

Elisabeth 


" Hanneke heeft onze jaren-70 achtertuin met haar inspirerende ideeën weten om te toveren tot een bijzondere tuin. Een niet zo’n grote ommuurde tuin werd  -door haar advies om o.a. een grote vijver te maken-  een bijzonder plekje waar veel vogels en insecten komen!

Omdat we wisten dat Hanneke ook successen boekt met verkoopstyling, hoefden we niet lang te denken wie we zouden benaderen toen we een ouderwets ingericht appartement dat geen kijkers trok, wilden verkopen. Zij heeft het omgetoverd tot een eigentijds en aansprekend appartement met behulp van kartonnen meubels en leuke accessoires. Dit trok wél de aandacht en het was in no-time verkocht.

Bij beide projecten vonden we Hanneke een erg vriendelijke en uiterst creatieve vrouw met veel aandacht voor onze wensen."

Rob & Adrienne


" Na een eerste, uitgebreide, kennismaking kregen we van Hanneke een paar voorstellen voor onze tuin. Het was duidelijk dat ze goed geluisterd had naar onze wensen, want we vonden het moeilijk kiezen. Allebei de ontwerpen spraken erg aan. Uiteindelijk zijn wij met één ontwerp verder gegaan. En we kunnen niet anders zeggen, de tuin is echt prachtig geworden. Hanneke kijkt toch met een ander (professioneel) oog naar de mogelijkheden, en zo zijn we tot een paar verrassende keuzes gekomen waar we zelf nooit aan zouden hebben gedacht. Ook was het handig dat de schetsen zo goed waren uitgewerkt. Het hoveniersbedrijf dat we in de arm namen voor de aanleg kon uitstekend uit de voeten met het ontwerp. Kortom, het was prettig samenwerken met Hanneke en we genieten nog iedere dag van het resultaat. "

Iris & Justin


"Door de workshops heb ik de nodige kennis en het zelfvertrouwen verworven om vrij ingrijpende wijzigingen aan te brengen. Er zijn struiken, waar ik aan gehecht was, opgeofferd voor een duidelijke verbetering van de zichtlijn in de tuin. Alleen dit al, maakt de tuin veel mooier. Ik geniet er iedere keer van als ik naar buiten kijk.

Ik merk nu al dat het verwijderen van uitgebloeide bloemen, vooral als ze zaad vormen, de knopvorming sterk bevordert. Zo heb ik naast de theorie van het echte ontwerpen, vooral veel kennis opgedaan om zelfstandig creatief een fraai boeket aan bloeiende planten te kiezen en allerlei tips gehoord over het onderhoud en de verzorging van de tuin.

Met name het opmeten van de eigen tuin en in die tekening de lessen van Hanneke Jager toe te passen bleek een goede methode om het theoretische deel te combineren met een praktisch toepassing voor de eigen tuin, thuis.

Voor mij heeft deze cursus de weg gewezen om mijn bestaande verwilderde, saaie tuin met betrekkelijk eenvoudige ingrepen en weinig kosten zelf in een echte mooie tuin te kunnen veranderen. 

Bedankt Hanneke."

Jan van der Werf 


 "Middels dit schrijven willen wij u nogmaals bedanken voor uw adviezen betreffende ons huis, wat al enige maanden te koop stond, waardoor wij uiteindelijk toch een koper vonden.

De beeldvorming die je hebt omtrent de eigen woning is blijkbaar een soort van tunnelvisie over de inrichting, kleurstelling en het gebruikmaken van de ruimtes binnenshuis en ook in de tuin. Blijkbaar is het volproppen van de woning met kasten, tafeltjes en ornamenten - een middel om het gezellig te maken – niet altijd de soort gezelligheid die een ander aanspreekt.

Na uw tips hebben we gevoelsmatig een kaalslag uitgevoerd in onze woonkamer die juist voor onze kopers de doorslag gaf om ja te zeggen tegen de woning. Het verbaasde ons dat wanneer de kleur van de muren in onze huiskamersituatie in één zichtlijn steeds weer terugkomt in een ander deel van de ruimtes die in onze huiskamer aaneengeschakeld waren, er een hele grote rust uitgaat van het geheel.

Het tuinplan sprak de kopers ook aan. Ook daar bleek de suggestie om niet al te veel verschillende planten -met name in de voortuin- te groeperen, waardoor er ook een rustiger ( kleur)beeld ontstond  in combinatie met andere verfkleuren op de voordeur en de garagedeur , die op hun beurt weer overeenstemden met de kleuren van de gevel van de buren, een schot in de roos.

Niets dan lof dus voor uw inspanningen en mochten wij ooit weer willen verhuizen, dan kloppen we graag weer bij U aan.

Hans Huijsman & Beppie Hylkema


"Graag deel ik mijn ervaringen met de expertise van Hanneke Jager.

Een mooi appartement van mijn moeder in Voorschoten stond al ruim 2 jaar te koop, toen we Hanneke vroegen om mee te denken hoe we de verkoop voor elkaar konden krijgen. Wij vonden alles in goede staat, maar volgens Hanneke was het toch gedateerd. Zij heeft toen muren opnieuw geschilderd en het huis ingericht met meubels van karton en leuke accessoires. Het huis stond namelijk al leeg. Dit bleek een gouden greep te zijn en 3 maanden later was het appartement verkocht.

Ook hebben we haar advies gevraagd bij het brengen van kleur/warmte in ons eigen huis en het huis van mijn dochter in Amsterdam.Het lijkt allemaal heel makkelijk, maar de werkelijkheid maakt dat zij toch oog heeft voor dingen die wij niet zien. Beide huizen hebben nu de warmte die we zochten.

Wilt u dus hulp bij verkoop van uw huis of een nieuwe inrichting in uw huidige huis, neem dan contact op met haar. U zult niet teleurgesteld worden. Een aanrader!"

Ankie en Jan Willem