COTTAGE TUINEN

ontwerp & beplanting voor een romantische tuin

Over mij

Als kind was ik al graag in de tuin bezig met planten en riep ik dat ik boomchirug wilde worden...

Ondanks deze roeping heb ik als 18-jarige, na mijn eindexamen VWO, toch een andere keuze gemaakt, namelijk  HEAO Commerciële Economie. Na het halen van dit diploma heb ik eerst gewerkt als intercedente bij Randstad om vervolgens in de makelaardij terecht te komen en daar ook de nodige opleidingen voor te volgen. Tuinieren, ontwerpen, plantenkennis opdoen, verbouwen, naaien, het bleef in de hobbysfeer, hoewel...

Vriendinnen vroegen me namelijk wel steeds vaker advies over wat te doen met hun tuin en daar een ontwerpje voor te maken, of hadden vragen hoe ze hun huis het beste konden inrichten/ verkopen of vroegen om advies voor kleine aanpassingen in hun huis. 

Erg leuk, die variatie aan adviezen geven en daardoor besloten om alsnog de professionele tuininrichtinghoek -gecombineerd met interieur- in te gaan. Weliswaar geen boomchirurg, maar deze kant is veel breder, afwisselender en daardoor nog leuker! Om dit groendeel ook goed in de vingers te krijgen ben ik eerst begonnen met een MBO groen opleiding om uiteindeljk in 2001 HBO Tuin- en Landschapsinrichting Larenstein te gaan doen. Om daarna een eigen bedrijf te starten in tuinontwerpen, beplantingsplannen en interieuradviezen onder de naam Cottage Tuinen.

Mijn opleidingen gecombineerd met de jarenlange ervaring in tuinen, beplantingen en verbouwingen zorgen voor een ideale basis, waarbij ik weloverwogen adviezen kan geven die kloppend zijn vanuit ieder hoek. En als je me dan vraagt wat ik dan het líefste ontwerp, dan zijn dat toch wel tuinen met een variatie aan bloeiende beplanting die de plek zijn eigenheid geeft, waar de ziel van de plek tot zijn recht komt. Daarin dan huizen die warmte uitstralen, waar het goed thuiskomen is na een drukke dag. Een écht thuis.

Overweeg je om me te vragen voor advies voor je tuin en/of huis?  Ik maak altijd een vrijblijvende offerte zodat je weet waar je aan toe bent en het je vrij staat om ja of nee te zeggen tegen mijn aanbod. Voor een ontwerp maak ik een vaste prijs, voor de begeleiding daarna vraag ik 70 euro exclusief btw per uur. Ik ben lid van de NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur), verder ben ik al sinds 2009 bestuurslid van Stichting tot Beheer Werk IV te Bussum,  en ben ik sinds 2016 zowel tuinontwerpster als vrijwilliger bij de Nederlandse Tuinen Stichting.